george08 wrote:arirstis wrote:κατα τη γνωμη μου τα ακορντα δεν ειναι για θεμα συζητησης...υπαρχει μια ερωτηση και μια και μοναδικη απαντηση! δεν χωρανε ουτε γνωμες, ουτε προτασεις!
Και το ότι "Ναι ... η Γη γυρίζει" είναι η απάντηση στο αντίστοιχο ερώτημα Αριστείδη, αλλά μέχρι να επιβεβαιωθεί, πολύς κόσμος κάηκε στην πυρά. Την "απάντηση" μπορεί να την ξέρουν πολλοί και να τη μάθουν όλοι όσοι θέλουν. Βασική πληροφόριση υπάρχει άφθονη. Οι λεπτομέρειες που την περιβάλλουν όμως και που όσο ψάχνουμε τόσο εμπλουτίζονται έχουν, πολλές φορές, τη μεγαλύτερη σημασία και της δίνουν την περισσότερη "γοητεία" και δυστυχώς ... Σάκη πολλοί είναι εκείνοι που όοοοοοοοοοοσο κι αν βάλουν το αυτάκι τους να δουλέψει και το εμπιστευτούν απόλυτα, περνούν από "ιερά εξέταση" το δικό μας που τους ακούει.
Πρόσφατα βρέθηκα σε ένα μαγαζί με ζωντανή μουσική στο Ηράκλειο, που μετά που τραγούδησαν το ... "7 τραγούδια θα σου πω", άρχισα να μετράω αντίστροφα 6 , 5 , 4 ... ελπίζοντας πως τόσα κομμάτια έμεναν ακόμα μέχρι να τελειώσει το μαρτύριο!
Μέσα στις γιορτές που είχα την ευκαιρία - εμπειρία να επισκευτώ το studio του KONNECTORA, μου έπαιξε ένα πασίγνωστο τραγούδι (το ... "Όλα σε θυμίζουν" δεν ήταν Βασίλη;) στο οποίο με δύο επιπλέον νότες ανάμεσα σε μια αλλαγή του έδωσε τόσο "χρώμα" που έκανε τη διαφορά ανάμεσα σε δεκάδες "σωστές" εκτελέσεις που έχω ακούσει.
Δεν μιλάω ΜΟΝΟ για το σωστό. Γι' αυτό που κάνει τη ΔΙΑΦΟΡΑ μιλάω !!!
Η αλήθεια είναι, ότι αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, θα πρέπει να παίζουμε το κομμάτι, με τα σωστά ακόρντα του όπως είναι στο δίσκο.
Από εκεί και πέρα, τηρώντας τους κανόνες της αρμονίας, οτιδήποτε άλλο παίζεται, εμπίπτει στην κατηγορία της διασκευής.
Αρκεί να είναι και όμορφο και σωστό με βάση τους κανόνες.
Ο φίλος Γιώργος, με τον οποίο περάσαμε ένα ευχάριστο απόγευμα, άκουσε την προσπάθειά μου να βρω τα σωστά ακόρντα για την γέφυρα του "'Ολα σε θυμίζουν". Τα οποία ακόρντα εκτός του δίσκου τα άκουσα σωστά ΜΟΝΟ από την ορχήστρα του Πασχάλη Τερζή. Ακόμα και η ορχήστρα του Πάριου, τα έκανε λίγο σούπα.
Πείσμωσα λοιπόν, έκατσα και άκουσα το συγκεκριμένο απόκομμα κάποιες δεκάδες φορές, τα βρήκα και τα παίζω.
Και φυσικά βγαίνει η διαφορά με 9 περαστικά ακόρντα, γιατί ο άλλος ακούει ΣΩΣΤΑ πράγματα, που συνήθως τα ακούει σούπα...